neděle 7. června 2015

Můj pohled na islám - Část 2.

Dnešním dnem uběhlo přesně pět měsíců od mého prvního článku o islámu. Tenkrát jsem na něj, přiznávám se, koukala spíše zpovzdálí, skoro jako na film. Prostě jsem si pořád připadala v bezpečí před tímhle "náboženstvím míru", jen jsem věděla, že ta situace by neměla zůstat úplně bez povšimnutí. Věděla jsem, že by se lidé měli více zajímat, aby tušili, co by eventuálně hrozilo, kdyby si tu někdo islám chtěl vydupat. Neříkám, že jsem si myslela, že ta situace je nereálná, ale pořád jsem věřila, že když ta hrozba překročí určitou mez, svět se vzpamatuje a bude chránit naše krásné místo k žití, kterým planeta Země bezesporu je. Bohužel, dnešní dění spíše nasvědčuje tomu, že se lidstvo nechá připravit o vše, co vybudovalo, v rámci neutichajícího pseudohumanismu...




Co se tedy dělo a děje...

Islámský stát si vesele probojovává cestu do Evropy a islamisté si v různých zemích vymiňují svá práva. Obratně využívají demokracie daných států, aby dosáhli svého, ale sami ji neuznávají. Nepřipadá vám to trochu jako ironie? Představte si někoho, kdo je zvyklý na svoji kulturu a tradice, a neuznává a netoleruje žádné jiné. Pak se rozhodne, že chce bydlet v "lepším", tak se odstěhuje do demokratického státu, který ho samozřejmě přijme, aby nebyl mediální poprask kvůli rasismu. Ten dotyčný využije demokratického systému toho státu, aby dosáhl svých práv, které se s demokracií neslučují. Nepřipadá vám to směšné? Mně ano. Bohužel, dnes běžná věc. Všechno si necháváme líbit, abychom nebyli označeni za rasisty a abychom někomu neupírali právo vyznání. Státy jako jsou Francie, Velká Británie, Německo, Švédsko mají s přistěhovalci obrovský problém. Nikdo prostě řádně nezakročí a já se začínám opravdu bát.

No a pak je tu ještě ta uprchlická invaze, kdy se do Evropy hrnou nevzdělaní muži (ano, ženy a děti mezi nimi nehledejte) a očekávají, že se o ně postaráme, protože máme tu drzost se mít líp, než oni. Samozřejmě se od nás v rámci solidarity očekává, že přestoupíme na islám, protože oni naši kulturu neuznávají. Pouze naše sociální dávky. Největší problém s nimi má teď Itálie, která nezvládá jejich rabování. Řešení? No přece přidělování kvót jednotlivým státům EU, kolik těchhle chudáčků mají ubytovat. Bere se to podle ekonomické síly státu... nás by se zatím týkaly pouhé tisíce.

Právo vyznání, ať to znamená cokoliv?

To je vlastně taková další věc, která mě irituje.

Neuznávám, aby jakékoli náboženství mělo jakékoli výjimky v legislativě. Pokud si někdo chce věřit, tak ať si věří. Ten, kdo opravdu věří, to nepotřebuje troubit do světa a vymiňovat si svoje vlastní podmínky. Náboženství je osobní věc každého z nás, ale neměla by odporovat legislativě. Pořád je to víra v něco... a víra by neměla být víc, než zákon, který vychází z nějaké racionální úvahy.

Už vůbec neuznávám, aby se rozmáhalo náboženství, které netoleruje nic jiného, než samo sebe. Jak někdo vůbec může dopustit, aby něco takového v dnešní době existovalo? Jak někdo může nechat v rámci víry dělat lidi zvěrstva? Jaktože bezvěrec to nesmí, ale ten, kdo to má zakotveno v náboženství, ano? Jak vzniká to právo? To jsou prostě věci, které nepochopím. Dobře, někteří lidé potřebují věřit ve svého Boha, to chápu a respektuji. Ale žádná víra ani nic jiného by nemělo mít možnost ubližovat lidem. Jenže islám takový je... no a státy mu v rámci bezbřehé tolerance jdou na ruku.

Islám netoleruje jinověrce ani bezvěrce. On toho netoleruje víc, to už jsem psala v předešlém článku, ale tady mi jde o něco jiného. Když přijede muslim do cizího státu, bude se domáhat práva svého vyznání, ale on nic takového pro druhé prostě neudělá. Islám to nedovoluje. Takže státy si v rámci svobody vyznání musí nechat srát na hlavu a muslimové to považují za naprosto samozřejmou věc. Pokud očekáváte, že někdo z nich bude vděčný za pohostinství dané země, jste na omylu. Jejich celoživotním úkolem je islamizace každého území, na které se dostanou, protože Alláh je jediný správný bůh. To my jsme ti špatní... tak proč by nám měli být vděční? Proč by nás měli tolerovat? To je jejich VYZNÁNÍ.

Takže řešení? Vymýtit islám. Bohužel, je to tak. Ve škole jsem se učila o křesťanství, judaismu, hinduismu, buddhismu a islámu jako o základních náboženství, která k našemu životu prostě patří. Jenže tady je ten základní rozpor - ŽIVOT a ISLÁM se prostě neslučují. Rozhodně ne takový život, jaký znáte, jaký vám připadá běžný a samozřejmý. Tudíž si myslím, že jiná cesta prostě nevede. Pokud si chceme uchovat náš životní styl a krásný pohodový život, který máme, nesmíme nechat islamisty, aby nám ho vzali. Islám je náboženství, které ničí všechno dobré. Potlačuje myšlení jednotlivce a vede k naprostému útlaku všech a všeho. Jakoukoliv blbost, která vás napadne, vám islám zakáže, protože prostě může a tedy chce. (O různých výkladech koránu a hadísů jsem psala minule.)

Čeho bych se musela vzdát, kdyby tu byl islám?

Jednoduchá odpověď - vlastně všeho.

Jakožto dívka bych v případě islámu měla těžší výchozí pozici, než muž. Proč? To je přece logické, protože jsem žena. Ta nemá v islámu naprosto žádnou cenu.

Tak třeba...

Jsem zvyklá ráno vstát a jít se psy.
Nesměla bych, protože v islámu je zakázané chovat psy. Pes je nečisté zvíře. Pokud toto pominu, stejně bych se musela zeptat manžela. V tom horším případě bych musela jít ven pouze s ním.

Jsem zvyklá se namalovat.
Nesměla bych, není to dovolené.

Jsem zvyklá si na sebe vzít jakékoli oblečení mě napadne. Třeba přiléhavé džíny.
Nesměla bych, podle práva Sharía musí být žena zahalena.

Jsem zvyklá si natočit video, kdy mě napadne.
Nesměla bych. Jsem přece žena, něco takového je nepřípustné. Nemůžu se jen tak ukazovat na internetu. I kdyby, musela bych být zahalená a stejně... ukazovat nikáby? To by vás bavilo?

Jsem zvyklá si jen tak v klídku chodit po okolí.
To bych vlastně i směla, pokud by mi to dovolil manžel. Ovšem jen v patřičném úboru a musela bych si dávat bacha, abych třeba neklapala botami, protože to muslimové berou jako sexuální výzvu. Pokud by na vše dohlížela náboženská policie, mohli by mě veřejně ukamenovat. V tom lepším případě by mě jen znásilnili. Právem, samozřejmě. V druhém případě bych ven mohla pouze s doprovodem manžela.

Jsem zvyklá si povídat s jakýmkoli mužem, když se mi zachce.
Nesměla bych! Vždyť patřím manželovi. Všechna veřejná místa by byla oddělená zvlášť pro muže a zvlášť pro ženy. Pokud bych se v doprovodu manžela setkala i s nějakými muži, nesměla bych na nich spočinout pohledem déle, než 3 sekundy. Pokud bych to nedodržela, následoval by samozřejmě trest.

Jsem zvyklá koukat na youtuberky.
Tady se zas vracíme k tomu, že by nebylo na co koukat. To se prostě nesmí. Nehledě na to, že bych stejně jako žena měla asi zakázaný internet.

Jsem zvyklá jít k lékaři, i když je mužského pohlaví.
Nesměla bych. Pravděpodobně bych nešla k žádnému, protože k muži nesmím a žen by bylo v lékařství málo - nedopřává se jim vzdělání, I když ti hodnější muslimové udělují v rámci zdravotnictví ženám výjimku, protože je potřebují, když bojují za svého pedofila Mohammeda.

Jsem zvyklá být jedinou ženou mého chlapa.
Ne, byla bych jednou ze čtyř. Ovšem já bych jiného chlapa mít nemohla.

Jsem zvyklá říkat svůj názor.
Tak to bych vůbec nesměla... Já? Jako žena?

Jsem zvyklá mít všechny své vnější pohlavní orgány.
Ne, ani na ty nemám právo. Odřízli by mi je už jako dítěti. Jestli i teď v dospělosti, kdyby tu byl islám, to nevím. Ale muslimové by si tu libůstku asi nenechali ujít.

Jsem zvyklá, že dívka si sama může v dospělosti vybrat svého muže.
Bohužel, v islámu je dívka dospělá už v 9ti letech. Smlouva o manželství se může s budoucím manželem uzavřít už v raném dětství, od věku 9ti let už může být holčička provdána a musí plnit manželské povinnosti... všechny. Jakožto dospělou ženu by mě nejspíš vzali od mého přítele a ukamenovali za nemanželský sex. Ty, které jsou vdané, by vzali taky... tím se manželství ruší a udělali si z nich otrokyně.

To jsou jen některé příklady věcí, které dnes považuju za naprosto běžné a které by běžné nebyly, kdyby tu bylo právo Sharía. Jo, nebylo by to třeba hned... Jenže, jak už jsem řekla, muslimové umí využívat demokracie ve svůj prospěch a pomalými krůčky by si tyhle věci prosazovali. Nejdřív by to byla jen malá omezení, abychom je neuráželi, ale nakonec by to bylo naprosté podřízení, protože k tomu každý muslim MUSÍ směřovat. Neříkám, že nejsou výjimky, ale ty se ve většině prostě neprosadí.

Zkrátka a dobře... Pokud chcete žít a užívat si věcí, nad kterými se v naší civilizované Evropě ani nepozastavujete, neměli byste tolerovat islám. Můžete to myslet jakkoli dobře, ale on nikdy nebude tolerovat vás. Vždycky to tak bylo a vždycky bude. Osobně radši na světě to jedno náboženství oželím, než abych přišla o všechny ty možnosti, které nám svět v současné době nabízí. Islám víc bere než dává, tak proč něco takového akceptovat? Není k ničemu dobrý. Využívají ho jen slabší jedinci, kteří se neumí prosadit jiným způsobem.

Uprchlíci (migranti)

Věc, se kterou se budeme muset potýkat už teď, jsou vlny uprchlíků, které se k nám valí z Afriky. Oni to nejsou ani tak uprchlíci, jak je nazývají média, aby v nás vyvolávala soucit, ale migranti. Lidé, kteří se rozhodli, že v Africe už je to nebaví, zaplatili pašerákům, aby je dovezli do Evropy, a teď chtějí otravovat u nás. Připadá vám, že jsem nehumánní, když o nich mluvím takhle? Já nevím, tak asi jsem. Prostě si nemyslím, že po letech zvelebování naší krásné Evropy, po letech, kdy se tu vyvíjela naše krásná uvolněná morálka, nebo jak to nazvat... zkrátka svoboda všeho, bychom měli přijmout lidi, kteří nic neumí a umět nechtějí, a poskytnout jim krásný život, který u sebe doma neměli, a ještě jim dopřát jejich islám. To vše na úkor sebe. Nemyslím si, že je naše povinnost přijmout každého vola, který zatouží po evropském ráji. Co si v Africe udělali, to tam mají.

Humanitární pomoc tam vždy nějaká byla. Charity pomáhaly chudým zemím, v případě eboly Lékaři bez hranic riskovali své životy, aby ty chudáčky zachránili. A jak to teď vypadá, když přijedou do Evropy hledat své štěstí? Rabují, vloupávají se do bytů, házejí po vás kameny, stěžují si na všechno, co jim je poskytnuto. To je jejich vděk za veškerou pomoc, kterou od Evropy (a nejen od ní) roky dostávali. Teď už jim je to málo... Evropo, starej se. 

Uvědomme si, že i kdybychom chtěli, postarat se o ně na naší půdě prostě není řešení. Nemůže se sem přestěhovat celá Afrika, nejsou na to kapacity a kulturní rozdíly jsou prostě nepřekonatelné. Dospělí se nebudou učit náš jazyk a nebudou si dodělávat vzdělání... zůstanou na sociálních dávkách a logicky vám dojde, že na naše lidi prostě peníze nezbudou. 

Proto jsem pro okamžité vyhoštění každého uprchlíka, který dojede k břehům Evropy. Pokud projdou v Bruselu povinné kvóty pro přijímání uprchlíků do každé země EU, bude to jednoduše průser. 

Pomoc ano, ale ne taková, která nás zničí a připraví o to, co naši předkové budovali. Nejsme povinni se obětovat pro druhé. Popravdě se ani nechci obětovat pro někoho, kdo se řídí heslem: "Když trpíme my, budete trpět všichni." Lidé, kteří vás chtějí ve svůj prospěch stáhnout ke dnu, si pomoc nezaslouží.

Ať už v případě islámu nebo invaze migrantů budeme muset říct jasné NE!, abychom si uchovali vše, co máme rádi. Je potřeba se na ten problém dívat racionálně, zanechat všech těch novodobých výmyslů jako "humanismus", "potírání xenofobie", protože ONI tímhle jazykem prostě nemluví. Nikdy se vám nedostane na oplátku toho, co jim z dobré vůle nabídnete, protože tak nepřemýšlí...

Já si chci svůj krásný evropský život ponechat a co vy?


Vaše

Lilian Voss



19 komentářů:

  1. Já tomuhle nerozumím. Proč by měl být všude Islám, jen protože sem pustíme pár uprchlíků? A ne opravdu každý islamista není terorista. Mám kamarádku, která je muslimka a žije normální život. :) Nikomu nic necpe a není zlá. To je jak kdyby každý měl být najednou Křesťan nebo Žid, jen protože s nimi člověk přijde do kontaktu. Víš kolik křesťanů vraždilo lidi? Já nevím, připadá mi to jako pouhá nenávist z něčeho, co řekli média apod. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlob se na mě, ale musím ti, bohužel, potvrdit, že danému tématu nerozumíš. :) Chtělo by to se více zajímat. V jednom komentáři ti veškerou problematiku nevysvětlím. Ve zkratce: jde o to, že dokud jsou v menšině, tak jsou v pohodě. Jak jich přibývá, tak mají i větší nároky a vždycky jim půjde o to, aby mohli naplno vyznávat své náboženství, tzn. zavést právo Sharía. Muslim, který nevyznává své náboženství plnohodnotně není muslim. Argument s křesťany je scestný a bohužel velmi častý - všimla sis toho minulého času? Dnešní podoba křesťanství je úplně jiná, než před lety, islám je pořád stejný. To, že říkáš, že jde o pouhou nenávist z něčeho, co řekla média, je taky směšný, protože z médií se nedozvíš naopak skoro nic. Jo a ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim. ;)

      Vymazat
    2. Nemyslím si, že má s tebou vůbec cenu o tom debatovat. :) Rozumím tomu až dost. Stejně jako rasismu kolem nás. Prostě na to každá máme jiný názor. S těmi křesťany - https://pbs.twimg.com/media/B691kPjIgAAlCpH.jpg :) Jinak doporučuji si zjistit význam slova "ortodoxie".. ta taky změní pohled na věc. Aneb né každý (ať jde o jakékoliv náboženství) je ortodoxní a přesto není o něco méně, než ten co je. :)

      Měj se hezky. :)

      Vymazat
    3. V tom jsme za jedno, já si zase myslím, že o tom nemá smysl debatovat s tebou. Pokud je tu nějaký rasismus, tak je spíš v současné době ze strany těch pozitivně diskriminovaných vůči nám. ;) K tomu ostatnímu, stačí sledovat dění.

      Vymazat
    4. Milá Annie, větší snůšku nesmyslů jsem dlouho nečetl, že znáš jednu muslimku to s tebve odbornici fakt nedělá, já znám taky 2 starý nacisty a neznamená to že by byl nacizmus OK!!! Jinak žil jsem 7 let v muslimské zemi jako dítě, muslimů znám tisíce, byl jsem celkem v 10 islámských zemích, a v kolika ty?? Studuji Islám do hloubky 12 let, a dovolím si říct že jsi naivní hloupá puberťačka, víc cestuj a čti, možná jednoho dne i dospěješ,jinak si přečti co to znamená Islámská lež nemuslimovi, a možná pochopíš proč tě tvá pseudo kamarádka oblbuje ;)

      Vymazat
  2. Annie - neplést pojmy islamista a muslim, prosím ;)
    Lili - ne každý terorista je muslim, i pár židů by se tam našlo... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je to spíš taková metafora pro zasvěcené. :)

      Vymazat
  3. (omlouvam se za anonymní komentář, nějak se mi zplašil google :D)

    OdpovědětVymazat
  4. Zaprvé - to, že do země přijdou lidé islámského vyznání hned neznamená, že se nutně bude prosazovat právo Šaría. Např. taková Francie, kde žije okolo 10 miliónů muslimů. Ve Francii jsem byla a opravdu jsem tam neviděla každou ženu zahalenou, navíc holky se tam procházely jen tak, nepotřebovaly nutný doprovod od manžela, psi tam taky pobíhali, pokud myslíš to, že muslimové chtějí právo Šaría zavést například v Česku, tak to je myšleno tak, aby oni mohli užívat právo Šaría, aby se to vztahovalo na ně, ne na všechny. Oni mají své zákony, svůj řád a chtějí ho užívat, nicméně jak jsi sama řekla, tak tohle je jiná kultura a velmi těžce se to slučuje, s čímž s Tebou souhlasím. V Pakistánu, Saudské Arábii atd, to bylo vždy tradicí. Znám jednoho chlapce, co zde byl na výměně, co říkal, že u nich je to prostě zvyk chodit v takovém oblečení a ženy to chrání i od sluníčka, prachu, písku, nechtěné mužské pozornosti (chlapi vždy hvízdnou radši po odhalené holce, než po zahalené holce, ne?). Půl roku jsme Islám probírali na škole a měli jsme pozvané i muslimské představitele a shodovali se na jedné věci - že lidé by se měli naučit odlišovat mezi radikálním islámem a mezi normálním islámem. Prostě nelze házet všechny muslimy do jednoho pytle. V Koránu je psáno, že křesťané a Židé mají být chráněni, proč jsou tudíž křesťané Islamisty nemilostně popravováni? Tady je vidět, že už nejde ani tolik o náboženství, jako o zfanatizované lidi, kteří už nic jiného neuznávají. Kdyby šlo opravdu o Korán a Islám, na který se ISIS odvolává, nezabíjeli by děti. Stačí si vzpomenout na útok na školu, kdy zahynuly desítky dětí. Útok později odsoudil samotný Taliban, že zabíjení dětí je přísný a těžký prohřešek proti islámu a útočníci v tom případě nejsou muslimové a už vůbec se nemůžou hlásit k Islámu.

    Proč asi uprchlíci utíkají? Uprchlíci/migranti tu vždycky byli a prakticky každý, kdo odejde do cizí země, tak je migrant. I my, Češi, jsme za druhé světové války utíkali do jiných zemí. Hlavně kvůli tomu, abychom se vyhnuli válce. Kolik Židů, spisovatelů, politiků atd. muselo utéct, aby se zachránili před deportací do koncentráků nebo nějakou sankcí či smrtí. Stejná situace se opakuje teďka. Odkud ti lidé utíkají? Ze Sýrie, z Afriky, ze zemí, kde zuří nepokoje. Máme přijmout Syřany a Eritrejce. Pojďme se podívat na sitauci v jejich zemích. Sýrii radši ani nerozebírat, války, podřezávání křesťanů, hrozná situace, kdo by odtamtud nechtěl pryč? Eritrejský stát. Odtamtud utíkají především muži. Proč? Protože být 4. nejchudší stát s povinnou vojnou, která znamená prodání do otroctví, kde několik let pracuješ na těch nejhorších pozicích v naprosto příšerných podmínkách(žádný plat-jsi otrok, sexuální obtěžování, nulová zdravotní péče atd.), to asi taky není moc lákavé. Eritreji nicméně neprchají jen do Evropy, taková Etiopie, Keňa, Saudská Arábie si s nimi taky už neví rady. Nebo třeba uprchlíci z Burundi, Nigérie, kteří zatěžují Ugandu, Keňu, Tanzánii nebo Jihoafrickou republiku, protože u nich je válka...uprchlíci neprchají jen do Evropy, nicméně pokud můžou, tak proč to nezkusit? A všichni nejsou jenom muslimové, jsou mezi nimi i křesťané, které by jinak zabili.

    Prostě islám i uprchlíci mají své ALE a i já tam vidím nějaké mínusy, ale jen chci říct, že člověk nemůže hned všechno soudit podle médií a pokud nepřišel do styku s těmi lidmi a nezná jejich příběhy a důvodů k útěku, tak by si to měl zjistit a nemyslet si hned, že sem utíkají jen kvůli tomu, aby se měli lépe a mohli nám zničit kulturu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pardon za anonymní komentář, google mi na mobilu nějak nevzal účet :)

      Vymazat
    2. Víš, já jsem tohle shrnula už vlastně v tom předchozím článku. To, že se učíme o nějakém radikálním a umírněném islámu je prostě blbost. Islám je pouze jeden. Vždycky se najde nějaká výjimka, ale on je vůbec průser to, že je možnost, že ne všichni jsou výjimky. To, co je napsáno v Koránu, je vlastně jedno, záleží na hadísech. Taky na zvyklostech té země a tom, jak hadís vyloží imám. Opravdu se mi nechce věřit, že by muslimové nechtěli právo Sharía i pro nás. I kdyby ho chtěli jen pro sebe, tak ať si ho praktikují tam, kde je to pro ně přirozené. K tomu jsou s muslimy spojené i jiné věci, než to jejich zvrácený právo... všude jsou s nimi problémy. Budu se opakovat, ale stačí sledovat dění. IVČRN nabízí spoustu článků, kde můžeš vidět, jak se přistěhovalci chovají. Nepotřebuju zjišťovat proč, stačí mi to, že to tak je.

      Vymazat
    3. „Mohamed je poslem Božím a ti, kdož jsou s ním, strašní jsou proti nevěřícím, však laskaví mezi sebou. A věru zjistíš, že lidé, kteří jsou největšími nepřáteli věřících, jsou Židé,“ pravil Lukáš Větrovec v brněnské mešitě. V jiné části svého vystoupení pak uvedl: „Soudný den nenastoupí, dokud muslimové nepovedou válku proti Židům. Muslimové je budou zabíjet tak, že se zbývající Židé budou schovávat za balvany a stromy. A pak kámen nebo strom promluví: Muslime, služebníče boží, tam za mnou je Žid, přijď a zabij ho.“ co Vám milá autoirko toho dlouhého plku o ničem říká toto!!! Je to hádis svatý pro všechny muslimy... Navíc co píšete je jen hromada lží a nepravd, přečtěte si laskavě Sunnu, Síru a Hádissy, než tady začnete zasvěceně mluvit o Islámu, jinak, zahalení ženy je prioritně známka podřazenosti ženy vůči muži... Srovnávat naší imigraci do USA nebo Německa může jen blb... jelikož za A utíkala elita národa, vysoce vzdělaní jedinci, lékaři (i můj strýc), právníci aj. aby mohli žít ve svobodě , myslíte si že snad tahali komunizmus s sebou??? NE, a to je to podstatné, tito migranti nám sem nesou diktaturní ideologii Islámu, jelikož politický Islám nelze oddělit od víry! Tito tzv. uprchlíci jsou z 80 procent muži... žen jen 13 procent, dětí 7 procent.. negramotnost 70 procent, co asi budeme dělat s negramotnými?? Nejsem proti imigraci, ale prioritou jsou, blízkovýchodní Křesťané a Jezídi, těm od muslimů hrozí totální genocida... Muslimy ať si laskavě přijmou ropné emiráty, jako SAE(emiráty), Saúdská Arábie, Katar, Bahrajn, Brunej... ti mají miliardy dolarů na rozdávání, víte kolik uprchlíků přijali tito miliardáři?? 0!!! je to jejich povinnost ne naše... Psát lži že Saúdi si s nimi neví rady :D :D :D, ti nevzali ani jednoho... Howgh domluvil jsem

      Vymazat
    4. "že muslimové chtějí právo Šaría zavést například v Česku, tak to je myšleno tak, aby oni mohli užívat právo Šaría, aby se to vztahovalo na ně, ne na všechny" - proste NE. Nelze vytvaret nejake paralelni muslimske spolecnosti. Vede to k tisicum problemu z nichz nejvetsi je, ze neprobiha zadna integrace a cely proces speje k obcanske valce. Zaslepena multikulturnim vnimanim sveta a zavrzenim sve vlastni identity neumis premyslet dopredu, analyzovat, extrapolovat a nebo jsi proste hloupa. Mam vyborne pratele (integrovane) muslimy jak v cesku tak v zahranici, ale hovory s nimi toto pouze potvrzuji.

      Vymazat
    5. Taky jsem toho názoru, že pokud mají ti lidé přijít sem, tak mají taky přijmout naše zvyky a kulturu. Pokud si někdo k tomu slaví Halloween nebo jinej sváte, to je jedno, ale nelze vystavět úplně jinou paralelní menšinu. Co když se stane většinou?

      Vymazat
  5. Máš tu nějak sluníčkově... :)) Osobně s tebou souhlasím. Osobně islám vnímám jako křesťanství v době křižáckých výprav, akorát křesťané předtím neměli atomovky, samopaly a podobně, že ano. (Protože ano, i já souhlasím s tím, že není muslim jako muslim, ale vzhledem k tomu, že si ti méně radikální neporadí s těmi více, tak to jinak nejde. I když je to špatně - něco podobné jako Němci/nacisti, ale je vážně naivní si myslet, že to lze nějak rozlišit a zabránit tak nejhoršímu. A osobně to vnímám tak, že pokud národ/náboženství/stát/cokoliv dovolí, aby radikálové měli většinu - či alespoň větší moc, byli víc vidět a podobně, zatímco ten zbytek nic moc nedělá, tak má za to i svojí zodpovědnost.)
    Jinak hezký článek. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky koukám, že se tu nesetkávám zrovna s pochopením. :D Po tom půl roce, kdy se dění trošku přiostřilo jsem ho očekávala trošku víc. Samozřejmě není muslim jako muslim, ale na druhou stranu, pokud může existovat díky islámu OPRAVDU ŠPATNÝ muslim, tak už je to hrozba. No a jako s hrozbou by se s tím mělo nakládat. Co se stane, když tu islám nebude? Nic. Když tu islám bude? Všechno půjde do háje. Asi tak... takže já se raději obejdu bez něj. Většina bude vždycky špatná... v tomto případě bohužel ano. Díky za tvůj komentář. :)

      Vymazat
    2. Je jeden islám. Nebudu se rozepisovat dlouhosahle, je to zbytečný. Jen hodím přirovnání pro lepší pochopení. Někdo vyznávají islám činí zlo avdruhy mu v tom nezabrání jen přihlíží, je stejně vinný jako ten zlý muslim. Připomenu, že množství těch zlo konající je jen několik procent, ale těch přihlížející je skoro 99%. Nebylo by jednodušší těm hodným si trošku udělat pořádek s těmi zlými? Jestli mám klíště na pokožce, tak s tím něco dělám. Jestli se škrábanců, tak se ošetřit
      Jestli mám.bolest, zjistím si proč. Zápachu si trn do pátý, vytáhnu ho. Chápete to? Islám má za úkol islamizaci celý svět a kdyby bylo v těch jejich národech napsáno i vesmír, tak islamizaci celou sluneční soustavu i s celou galaxiíi, ale protože věří, že země je plocha, Tak sedí na Zemi

      Vymazat
  6. Shariá ne na všechny? Islám je ulhany, lže jak když tiskne. Rozlévai se a vchází pomalu, proto ty výkřiky do 15 let si vas koupime.

    OdpovědětVymazat
  7. Jak slastné číst si to při aktuálním dění:)
    Tvrdila jsem v podstatě to samé co ty, mám na to stejný názor. Tady to náboženství a jeho přisluhovači do Evropy prostě nepatří, neslučuje se to s naším způsobem života. Sluníčkům, když to přeženu : Vezměte si příklad, kdy by to bylo naopak - vlezli byste do jejich země a za účelem poklidného žití byste v klidu převzali to, co je pro ně normální? Tedy bezpráví žen, sharia.... začali byste se halit do pytlů s dírou na oči, měli v domě bordel, na dvoře hovna a v garáži samopal, protože je to přece normální? Nemyslím si. Udělali byste "kulturní přechod" jen naoko, abyste zapadli, ale stále by ve vás bylo to, v čem jste byli vychovaní. (bohužel by vás asi brzo sundali) A oni to mají stejně. Nezmění svou víru, styl života, přesvědčení jen proto, že jsou na jiném kontinentě. Pro ně je ta správná verze ta jejich. My jsme pro ně špinaví, každá holka je coura a vzhledem k tomu, kolik jich je a kolik zásilek zbraní už našli v napěchovaných lodích (i s uniformama mimochodem..), tak se děsím toho, co bude následovat, pokud se tomu neučiní přítrž. Když se podíváte na statistiky nahlášené (!!) kriminality z Německa, tak v podstatě vychází, že 60% z těch přilezenců už někomu ublížilo. Fyzicky. A spousta procent, které v té statistice nejsou, budou ataky nenahlášené... To je fakt hrozně super:) Taky netvrdím, že jsou všichni špatní...ale pokud mi z nějaké masy lidí vychází, že většina je krvelačný mordýř, co mu to v hlavě hezky šustí a je tam možnost, že si mě opeče na roštu, tak si je tady přece nenechám ne? Achjo...Lili supr článek:)
    Ava

    OdpovědětVymazat